"Dachshundiensis on tauti, johon sairastuneelle kukaan vastuuntuntoinen lääkäri ei pysty tarjoamaan muuta kuin myötätuntonsa."
Animation created by the Egor Animator from Sausage Software. Please use a Java-compatible web browser to view this animation.

Minua on juoksutettu jo kertaa. Kiitos vaan liikunnasta.


Ida ja Sigi
Ida 4kk ................ kesä ´95 ................ Sigi 3v


Mäyräkoiran luonne

Sekä niille, joiden kuva koiran ideasta (vrt. Plato) on dobermannilainen että niille, jotka suosivat puudelimaista kuvaa, saattaa seuraava tositarina antaa ajattelemisen aihetta. Mäyräkoiraihmiset taitavat jutun luettuaan vain todeta: "Ihan on kuin meidän mussukka."Maalaistalon vanhalla emännällä oli, varsinaisesta talonhoidosta luopumisen jälkeen, vielä entisten aikojen muistona lemmikkilammas,Veera. Lammas oleili autuaallisesti omissa oloissaan talon pihavajassa, talvi kun oli.

Eräänä päivänä emäntä askaroi keitiössä miniää opastellen.

Siis kuvaan astukoon talon vanha sohvankuluttaja, 8-vuotias karkeakarvainen narttu, Tella, jonka lyhyiden jalkojen kynnenkopina oli jo pitkään soinut huomaamattomana taustamusiikkina perheen korvissa. Tellan tulemisia ja menemisiä ei paljon tarvinnut noteerata. Ruoka-ajat se piti tarkasti ja oli niihin isäntäväenkin kuuliaiseksi opettanut. Iltaisin Tella tietenkin oli jo valmiina sohvan nurkassa, kun talosta valoja sammuteltiin.

Keittiössä puuhaavat naiset tunsivat vain viileän ilmavirran, kun Tella työnsi lukitsemattoman oven kuonollaan auki ja lähti omille poluilleen pihapiiriin. Miniä kipaisi vetämässä oven kiinni, ettei kohoamassa oleva taikina kärsisi.

Illan suussa leivän tuoksu täytti talon, kun nuori isäntä tuli osuuskauppareissulta kotiin. Vanhaa isäntää ei oltu enää vuosikymmeneen kotiin odoteltukaan. Hän piti vastaanottoaan kirkon kupeessa, jäykässä makuuasennossa.

Jokin vain nuoren isännän silmissä oli harhailevaa. Äidin katseeseen hän ei pystynyt tavalliseen rehtiin tapaansa vastaamaan. Jo ovelta hän huikkasi:"Oli kylällä tosi edullista lihaa, ostin oikein koko ruhon." Naiset siihen tietenkin päivittelemään, että miten se mies nyt noin, kun tavallisesti vain juomapuolesta huolehti. Isäntä siis kaarsi takaisin eteiseen ja raahasi komean lampaanruhon naisten ihasteltavaksi. "No, kuinkas sitä ei ole vielä nyljettykään, ja kaulastakin vielä veri tippuu?" vanha emäntä ihmetteli. "Kaipa se just sen takia niin edullinen olikin", ehätti miniä kuin miestään puolustelemaan, kun ovesta ropisteli takkuinen karvamakkara suu tuoreessa veressä, lampaanvillaa kurkustaan köhien, ja heittäytyi tapansa mukaan vanhan emännän jalkojen juureen rapsutettavaksi ennen sohvalle hyppäämistä.

Vanhan emännän kasvot valahtivat liidunvalkoisiksi ja jalat notkahtivat veteliksi. Lattialle lyyhistyessään hän ehti vain parahtaa: "Veeeeraa!"

Nuoren isännän ja emännän vielä seisoessa kauhusta lamaantuneina Tella jo ehätti vanhan emännän poskea nuolemaan. Se näki, kuinka väri vähitellen palasi vanhan emännän kasvoille.

Tajuihinsa tullessaan vanhan emännän ensimmäiset aistimukset olivat kasvoja hellän villisti nuoleva verisuinen Tella ja hännän kiihkeä kopsutus lattialautoja vasten.
Sigin pennut huhtikuussa ´95, ikää 14 vrk. Tästä ei Idaa vielä tunnista.
Terveisiä Roylle, Rexille, Maxille, Masille ja Nellille.

Jos haluat nähdä koko katraan vähän varttuneempana, niin tästä löytyy. (Samalla eksyt tuonne Duunin puolelle, mutta väliäkö hällä, onhan selaimessasi back -näppäin, ellet kiinnostu siellä olevista linkeistä.)
Ja onhan se Sigikin ollut joskus pentu.Jokaisen mäyräkoirahullun (ja vähän vähemmänkin hurahtaneen) kommentti on tervetullut. Siis näpyttelemään viestiä.Viikon punaviiniViikon runoEtusivulle
Huonot harrastukset: Digitaaliholismi · Duuni
Hyvät harrastukset: Punaviini · Kotiviini ja kotona maustetut viinat · MäyräkoiratPerheen todellisen taiteilijan, Lassi Lehmusvuoren sivu.Perheen midi- ja peli-intoilijan, Lari Lehmusvuoren sivu.Muuta suositeltavaa kaunokirjallisuutta: Marke JordanKoiran (ei tosin mäykyn) kotikuvista kiinnostuneille Zasun kotisivu
Jazz Guitarist & Composer Jani MalmiHeikki Luhtala
Seikkailulle Heikki Luhtalan mielikuvitukselliseen maailmaan.Houssen Dog Training Center
Houssen Dog Training Center