Viikon viini logo suositus 600x800 & 24bit
Kuvat ja teksti
©Hannu Lehmusvuori
Timara montanosa
TIMARA
1995 Premium Blend

Montana Wines
Marlborough - Hawkes Bay
Uusi-Seelanti
57,60 mk

Uusi-Seelanti. - Itselleni viinimaana aika uusi bongaus. Ja samalla ajattelen maoreja, naapurimaan aboringeja, ja ikuisuuksiin jatkuvaa myyttien ja unien maailmaa, jossa viininviljelykin tuntuu vain Kronoksen sveitsiläisserkun viimeisimmältä villitykseltä.

Viinimme tuottaneen tilan perustaja, kroaatti Ivan Yukich kuuluu rantautuneen uuteen merimaahansa vuosisadan alussa - oma historiansa mukanaan. Siitä 'kroaatinkielinen' Montana Wines. Timara tuo kuitenkin mieleen uuden kotimaan alkuperäisemmän sanaston. Toivon niin.

Viini on kauniin punainen. Tuoksua on, mutta se ei selkiydy ehdottomaksi, vaan viipyilee ounastellen mukavasti. Ensimaku on puhdasta viinillisyyttä. Sauvignon on hyvinkin merlot´n aisoissa. Viini avautuu helposti. Keskellä maistuu raikkaasti hapokas hedelmä. Jotain vuoden kestäneestä amerikkalais-ranskalaisesta tammikäsittelystä voi aavistaa, mutta vain kaikuna. Viinissä on melko selvä, muttei kovin voimakas, rakenne - keskitäyteläisen rajoilla. Jäkimakua ei kannata etsiä, joten viini on oivallista seuraa pikkupossulle, salaatille ja kevytkermassa muhineille paistinperunoille. Corkfingers


Sitä kevyttä, kuin viinikin.

Seuraava
viikko
Edellinen
viikko
Kaikki
viini-
viikot
The alternate way